Lasersko odstranjevanje dlak je moderna pot do gladke kože

Postopek omogoča, da posameznik pridobi večjo samozavest in uživa v brezskrbnem občutku gladke kože brez stalnega odstranjevanja dlak. Tukaj si preberite si več informacij na to temo. Lasersko odstranjevanje dlak postaja ena izmed najbolj priljubljenih estetskih storitev, saj zagotavlja trajno gladko kožo brez težav kot so rdečica ali vraščene dlake. Laserska epilacija je neinvaziven in varen postopek, ki telesu ne povzroča škode ali stranskih učinkov. Postopek je hiter, minimalno boleč in zelo učinkovit. Poleg izboljšane higiene prinaša še druge prednosti, kot so prihranek časa in denarja, saj ne potrebujete več rednih obiskov salonov ali domače depilacije.

lasersko odstranjevanje dlak

Ali je lasersko odstranjevanje dlak trajno?

Lasersko odstranjevanje dlak ne zagotavlja popolne in trajne odstranitve, vendar lahko z doslednim upoštevanjem navodil in zadostnim številom terapij dosežete 80 do 90 % zmanjšanje rasti dlak. Za doseganje optimalnih rezultatov je običajno potrebnih 6 do 8 tretmajev, odvisno od predela telesa in vrste dlak, z intervali med terapijami, ki trajajo od 4 do 6 tednov. Ker laser deluje na melanin v dlaki, ki je prisoten le v fazi rasti, je redno ponavljanje terapij ključno.

Kako poteka lasersko odstranjevanje dlak?

Dlake rastejo v različnih fazah, zato je laser učinkovit le na dlake v fazi rasti. Po prvi terapiji dlake ne zrastejo več tednov ali celo mesecev in so po ponovnem izraščanju mehkejše, manj številčne in svetlejše. Po zaključku terapij dlake praviloma nekaj mesecev ne zrastejo, vendar so za ohranjanje rezultatov priporočene vzdrževalne terapije enkrat do dvakrat letno.

Pred prvo lasersko terapijo je priporočljivo, da si dlake obrijete dva dni prej, pri čemer se vsaj mesec dni pred posegom izogibate uporabi voska, epilatorjev ali drugih naprav, ki poškodujejo mešičke. Laser je najučinkovitejši pri temnih in trdih dlakah, zato so pri tanjših dlakah potrebni dodatni tretmaji. Po terapiji je pomembno, da se izogibate sončenju tretiranih predelov, uporabljate zaščitno kremo ter se vsaj nekaj dni izogibate savnam in agresivnim milom, ki bi lahko dražila kožo.

Posvet pred prvo terapijo

Pred prvo lasersko odstranitvijo dlak je priporočljiv posvet z dermatologom, še posebej, če imate težave z vraščanjem dlak, svetlejše ali tanjše dlake ali če želite odstraniti dlake na obrazu. Dermatolog bo ocenil vašo situacijo in priporočil najprimernejši pristop. Kasnejše terapije običajno izvaja usposobljena medicinska sestra ali kozmetičarka, specializirana za tovrstne postopke.

Omejitve laserskega odstranjevanja dlak

Lasersko odstranjevanje dlak ni primerno v vseh primerih. Med nosečnostjo in dojenjem se ta postopek odsvetuje, prav tako ga ni priporočljivo izvajati na poškodovani koži ali na koži z določenimi kožnimi boleznimi. Postopek ni primeren za predel s tetovažami, dlake, ki rastejo iz pigmentnih znamenj, ali območja s permanentnim make-upom.

 

Rate this post