Kamena volna nudi izjemno izolacijo

Ker so njena vlakna kamene volne kratka in se lahko lomijo, se običajno proizvaja v trdih ploščah. Tukaj oddajte naročilo še danes. Kamena volna spada med mineralne izolacijske materiale, saj je narejena iz vulkanskih kamnin. Zaradi tega je primerna za uporabo pri izolaciji obremenjenih tal, ravnih streh, fasad, notranjih in zunanjih sten ter streh, kjer je izolacija nameščena zunaj. Za izolacijo predelnih sten je mogoče uporabiti tako stekleno kot kameno volno. Plošče NaturBoard so odlične za neobremenjene talne konstrukcije in predelne stene. Pri podjetju Knauf Insulation ponujajo tudi kameno volno, ki je posebej primerna za fasade, saj nudi večjo požarno zaščito v primerjavi z drugimi izolacijami.

Kamena volna

Kamena volna za fasade

Kamena volna iz serije FKD je posebej zasnovana za izolacijo fasad, njene plošče pa so na voljo v dimenzijah 1200×600 mm in 1200×400 mm. Poleg tega je priporočljivo uporabiti rondele iz kamene volne pri izolaciji fasad za še boljšo učinkovitost. Pri izdelavi plavajočih estrihov so najboljša izbira plošče iz serije TP, skupaj z robnim trakom iz mineralne volne. Za izboljšanje energetske učinkovitosti neogrevanih prostorov, kot so kleti ali garaže, je smiselno izolirati strop. Plošče Knauf Insulation CLT C1 Thermal ali Tektalan so odlične za izboljšanje tako toplotne kot zvočne izolacije v teh prostorih.

Pomembnost kakovostne izolacije

Kakovostna izolacija zunanjih sten, predelnih sten, podstrešja in tal je ključna za udobno bivanje. Vendar se pogosto pojavlja vprašanje, katera vrsta izolacije je najbolj primerna za določene potrebe. Pred izbiro optimalne rešitve je pomembno razumeti, kaj želimo doseči z izolacijo, poleg same toplotne učinkovitosti. Za zunanje stene in fasade, zlasti pri obnovi starejših stavb, je kamena volna odlična izbira. Poleg tega, da zagotavlja izvrstno toplotno izolacijo (0,034 W/mK), je ta material tudi negorljiv, paropropusten in odporen na mikroorganizme. Zato je primerna za kontaktne fasade, saj nudi dolgo življenjsko dobo in varnost.

Izbira debeline izolacije za novogradnje

Pri novogradnjah imamo več možnosti za izbiro debeline izolacije, saj je osnovni zid lahko že sam po sebi precej izolativen. Na primer, modularni blok debeline 29 cm bo potreboval debelo plast izolacije za dosego enake U-vrednosti, medtem ko montažna hiša z vgrajeno izolacijo potrebuje tanjšo plast. Ne glede na debelino, je potrebno zagotoviti ustrezno fasadno plast.

Rate this post